Base Company blijft groeien en heeft er in de eerste drie maanden van dit jaar 28.000 abonnees bijgekregen. Desondanks zag de provider zijn omzet dalen ten opzichte van vorig jaar, zo blijkt uit de meest recente kwartaalcijfers.

Base draaide in het eerste kwartaal van 2014 een omzet van 177 miljoen euro. Dat is een daling van 3,3 procent ten opzichte van hetzelfde kwartaal vorig jaar. Toen werd een omzet van 183 miljoen euro gedraaid. De provider wijst de daling toe aan de voortdurende prijsdruk op de competitieve mobiele markt.

Het aantal abonnees nam toe, waardoor het marktaandeel van Base ondertussen ongeveer 21 procent bedraag. Net als Mobistar zag Base de opbrengst per abonnee (ARPU) in het voorbije kwartaal dalen, tot 31 euro per maand. Een jaar geleden was dat nog 33 euro per maand.

Base bleef ook in het eerste kwartaal van 2014 verder investeren in zijn infrastructuur en biedt momenteel een 4G-netwerk dat 591 steden en (deel)gemeenten dekt en 46 procent van de Belgische populatie bereikt. Vanaf volgende maand zullen ook iPhone-gebruikers van dat netwerk gebruik kunnen maken. Eerder dit jaar was Base de eerste Belgische operator om een succesvolle test met LTE-Advanced uit te voeren, dat nog hogere snelheden moet toelaten.