Microsoft heeft tijdens zijn ontwikkelaarsconferentie Build een versie van Windows getoond die bedoeld is voor gebruik in de auto.

Windows in de auto is niet helemaal een nieuw concept. Verschillende autofabrikanten maakten tijdens de voorbije jaren reeds gebruik van een aangepaste versie van Windows als basis voor hun eigen systeem en interface. Microsoft wil nu echter ook zijn eigen tegelinterface naar de wagen brengen.

The Verge meldt dat Microsoft op dit moment bezig is met het testen van een concept van de software in echte wagens. Het idee is dat je het scherm van je Windows Phone naar het aanraakscherm van de wagen kan spiegelen. Daarvoor wordt gebruikgemaakt van de standaard Mirrorlink.

De software maakt gebruik van de ondertussen welbekende tegelinterface en ook andere elementen van Windows 8 zijn aanwezig. Windows in de auto moet de functionaliteit van Windows Phone uitbreiden naar de wagen en ontwikkelaars zullen dan ook specifieke apps kunnen ontwikkelen voor het platform.

Voorlopig gaat het nog om een concept en is het nog niet duidelijk wanneer Microsoft een finaal product zal kunnen afleveren. Eerder dit jaar liet Apple al weten dat zijn alternatief Carplay binnenkort in de eerste auto’s zal opduiken en ook Google werkt samen met autofabrikanten aan een versie van Android in de wagen.