Belgacom heeft aangekondigd dat alle Proximus-klanten vanaf nu van het snelle 4G-netwerk kunnen genieten. 4G was tot nog toe enkel beschikbaar voor bepaalde tariefplannen.

Er wordt in België steeds vaker mobiel gesurft. 20 procent van het internetverkeer verloopt reeds via een mobiel netwerk. Belgacom zag het dataverbruik van Proximus-klanten dan ook met 60 procent stijgen ten opzichte van een jaar geleden.

Sinds 2012 biedt Belgacom een 4G-netwerk aan, maar dat was tot nog toe beperkt tot klanten met bepaalde tariefplannen. Vandaag heeft de operator aangekondigd dat alle Proximus-klanten toegang zullen krijgen tot het snelle internet.

De toegang zal in de komende twee weken worden geactiveerd voor alle klanten, zowel residentieel als professioneel, en zowel prepaid als postpaid, met of zonder een Pack. De klant hoeft zelf niets te doen, de toegang zal automatisch worden geactiveerd.

Alle klanten zullen gedurende zes maanden de maximale snelheid van het 4G-netwerk kunnen ervaren. Daarna kunnen ze in functie van hun behoeften kiezen uit twee verschillende 4G-ervaringen, met verschillende snelheden:

  • Surfsnelheden tot 86 Mbps voor klanten met één van de volgende tariefplannen (al dan niet in een Pack): Smart+45 in een aanbod met een toestel, Smart+50, Smart+65, Bizz Smart XL Intense, Bizz Smart XL Europe en Proximus Mobile Internet (Comfort, Favorite, Favorite for iPad en Pro)
  • Surfsnelheden tot 20 Mbps voor alle andere klanten.