Netatmo breidt de mogelijkheden van zijn weerstation uit met de ondersteuning van de online automatiseringsdienst If This Then That.

De sensoren op het Netatmo Weather Station meten verschillende omgevingsfactoren zoals temperatuur, luchtvochtigheid, luchtdruk, CO2-waarden en zelfs lawaai. Dankzij het nieuwe Netatmo-kanaal op IFTTT, kan je die factoren inzetten in je recepten om bepaalde zaken te automatiseren.

Stijgen de CO2-waarden in je huis boven een bepaald niveau, dan kan IFTTT je automatisch waarschuwen via e-mail, Twitter of sms. Is er te veel lawaai in de babykamer? Dan brengt IFTTT je op de hoogte.

Het wordt pas echt interessant wanneer je ook over andere apparaten met IFTTT-ondersteuning beschikt, zoals een Belkin WeMo Switch of Philips Hue. Wordt het te koud? Dan kan de Belkin WeMo Switch automatisch de elektrische verwarming in gang zetten. Komen de CO2-waarden binnen de gevarenzone? Dan kan de Philips Hue rood kleuren om je te waarschuwen.

Het Netatmo-kanaal is nu reeds beschikbaar op de website van If This Then That en via de mobiele applicatie. Een overzicht van bestaande recepten die reeds door gebruikers werden beschikbaar gesteld, vind je hier.

Lees ook: