Op de hoogte blijven van onze nieuwste artikelen?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke week onze beste artikelen in je mailbox.


België stoot tijdens de wereldbeker voetbal in Brazilië door naar de halve finales, maar moet het daar afleggen tegen regerend wereldkampioen Spanje, na een 2-0 nederlaag.

Althans, dat is de werkelijkheid volgens Football Manager 2014. Sports Interactive, de ontwikkelaar van deze levensechte voetbalmanagementsimulator, programmeerde vlak na de loting een simulatie van het WK, gebaseerd op de effectieve groepsindeling.

België gaat volgens die simulatie zonder problemen door naar de achtste finales met een zeven op negen in de groepsfase, na twee overwinningen en een gelijkspel tegen Rusland. In de achtste finales halen de Rode Duivels het nipt van Portugal met 1-0 winst en in de kwartfinales moet ook Zwitserland er aan geloven, opnieuw met 1-0.

In de halve finales komt het sprookje voor het Belgische nationale elftal ten einde. Wilmots en de zijnen verliezen met 2-0 tegen regerend wereldkampioen Spanje en moeten het in de strijd om het brons afleggen tegen Argentinië, dat wint met 2-1.

Man van het WK bij de Belgen is Kevin Mirallas. De Luikenaar zet tijdens het toernooi maar liefst zes assists en een doelpunt achter zijn naam. Romelu Lukaku krijgt de eervolle vermelding van “Best Young Player” van het toernooi.

Nederland sneuvelt volgens de simulatie reeds in de achtste finales, na verlies tegen Brazilië. Gastland Brazilië wordt uiteindelijk wereldkampioen na een 1-0 overwinning tegen Spanje. Het winnende doelpunt komt van verdediger Thiago Silva. Nu maar afwachten tot de zomer van 2014 om te zien hoe accuraat de voorspelling van Sports Interactive is.