Google heeft anderhalf jaar na zijn start in de VS ook een Europese zoekmachine voor vliegtuigtickets gelanceerd. De dienst is nog wel erg onvolledig.

De Europese vluchtenzoeker kan alleen vluchten zoeken die vertrekken vanuit het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Italië, Spanje en Nederland. België is niet ondersteund.

Google geeft toe dat de Europese Flight Search niet volledig is. In een blogpost zegt Google-medewerker Noam Ben Haim dat de site “niet in staat is resultaten voor elke luchtvaartmaatschappij te tonen”. Dat blijkt een verbloeming te zijn voor het feit dat enkele van de belangrijkste Europese luchtvaartmaatschappijen helemaal niet meedoen: Ryanair, Easyjet, Transavia, Arkefly en Lufthansa. Je vindt wel vertrekuren, maar geen prijzen.

Je kan ook geen vluchten zoeken die vanuit België vertrekken. Vreemd genoeg kan je wel vluchten uit het buitenland naar België met hun terugvlucht vinden. Zelfs met Brussels Airlines. En dat is jammer, want op sommige routes die Google Flight ondersteunt vind je betere vluchten aan een scherpere prijs dan op bijvoorbeeld Kayak.com.

De kans is dus groot dat Google Flight ooit nog wordt uitgebreid. In de tussentijd kan je een vliegtuigticketsite gebruiken die wel gewoon werkt: de concurrenten Kayak en Expedia bijvoorbeeld.