Wie van zijn huidige Windows-versie goedkoop wil upgraden naar Windows 8 moet zich haasten. Na 31 januari wordt het nieuwe besturingssysteem een pak duurder omdat het promotieaanbod afloopt.

Microsoft wil iedereen zo snel mogelijk naar Windows 8. Daarom kan iedereen met Windows XP, Windows Vista of Windows 7 voor 39,99 euro een upgrade naar Windows 8 Pro downloaden. Tenminste tot eind deze maand. daarna betaal je 119,99 dollar voor Windows 8 of 199,99 dollar voor Windows 8 Pro. De Belgische prijzen zijn momenteel nog niet bevestigt door Microsoft, maar vermoedelijk zal dit 119,99 euro en 199,99 euro zijn.

Preview versies
Het tijdelijk aanbod geldt ook voor wie de afgelopen maanden een van de previewversies van Windows 8 heeft geïnstalleerd. Zowel de Developer Preview, Consumer Preview en de Release Preview zijn afgelopen week verlopen.

Wie na die tijd nog met het systeem werkt, moet elk uur zijn pc herstarten tot een volwaardige versie van Windows wordt geïnstalleerd.

Upgraden naar Windows 8 kan online via de website van Microsoft. Je kan ook een upgrade-dvd kopen in de winkel, maar die is doorgaans duurder dan de upgrade voor 39,99 euro.