Niet alleen TV's worden slimmer, ook apparaten zoals je koelkast of stofzuiger kunnen meer wanneer ze met je thuisnetwerk verbonden zijn. Dat bewijst LG met z'n nieuwe smart home appliances, een lijn intelligente huishoudelijke toestellen die je de huishoudelijke taken volledig uit handen nemen én gemakkelijk vanaf iedere locatie aan te sturen zijn, gewoon via een app op je smartphone of LG Smart TV.

Dat concept biedt een aantal erg aantrekkelijke mogelijkheden. Zo kan je bijvoorbeeld je Hom-Bot robotstofzuiger de woonkamer laten stofzuigen door simpelweg via je smartphone een stemcommando te geven aan de stofzuiger, ook al hang je op dat ogenblik ergens anders uit. De stofzuiger gaat dan direct aan de slag. 

Slimme koelkast wordt keukenchef
Ben je eerder een chaoot wanneer het op het organiseren van huishoudelijke karwijtjes aankomt, zoals de proviandkast aanvullen? Geen probleem, ook daarbij kunnen de smart home appliances je helpen. Zo kan je bijvoorbeeld via je smartphone bekijken welke producten er nog in je slimme LG koelkast liggen en hoe lang deze houdbaar blijven.

De koelkast kan zelfs suggesties geven voor de avondmaaltijd op basis van de producten in je koelkast, dus je kan eenmaal thuis rustig aan de slag gaan met de bereiding van je  maaltijd. En als je gisteren het laatste pak melk hebt leeggedronken, heeft je koelkast de ontbrekende boodschappen zelfs al besteld bij de supermarkt …

Wie vreest dat zoveel comfort al snel tot een iets te bourgondische levensstijl leidt, zal blij zijn om te horen dat de slimme koelkast van LG je ook kan helpen bij het samenstellen van een gebelanceerde voeding. De koelkast stelt desgewenst een persoonlijk eetplan voor je op. Aan de hand van je leeftijd, geslacht, lengte en gewicht wordt je BMI berekend en op basis daarvan worden suggesties voor recepten en maaltijden gedaan.
 


Alles met elkaar verbonden
Om alle toestellen met elkaar te laten communiceren, maken de smart home appliances gebruik van je Wi-Fi netwerk thuis. Dat verbindt alle huishoudelijke apparatuur met elkaar, waardoor de toestellen onderling gegevens kunnen uitwisselen of aangestuurd kunnen worden via je smartphone of Smart TV.

Dat maakt het mogelijk om tijdens het bekijken van je favoriete programma in de gaten te houden of je wasmachine al klaar is, te kijken of er nog iets lekkers in de koelkast ligt en te checken of je Hom-Bot stofzuiger klaar is met het stofzuigen van de bovenverdieping.

Daarnaast kun je al je apparaten bedienen van of via de NFC-technologie (Near Field  Communication). Via het Wi-Fi netwerk en de NFC-technologie heb je ook de mogelijkheid om je koelkast, wasmachine of stofzuiger te controleren op problemen door LG's Smart Diagnosis.