Op de hoogte blijven van onze nieuwste artikelen?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke week onze beste artikelen in je mailbox.


In Gent heeft Clickx zijn awards voor Site van het Jaar 2012 uitgereikt. Grote winnaar van deze editie is Facebook. De site ging niet alleen met de hoofdaward Site van het Jaar 2012 lopen, maar kwam ook als winnaar uit de bus in de categorieën ‘Mobiele Sites’ en ‘Sociale Netwerken’.
Dit jaar selecteerde de redactie van Clickx achttien categorieën, waarbinnen de Site van het Jaar gekozen kon worden. Net als vorige jaren telden de publiekstemmen voor 70% van het eindtotaal, en werd de overige 30% aangevuld door een vakjury.


Voor de zestiende editie werden heel wat nieuwkomers genomineerd, zegt Frederik Meuris, hoofdredacteur van Clickx: “Ze hebben niet teleurgesteld. Zelfs sommige traditioneel erg sterke categorieën kenden een verrassende winnaar. Zo haalde bol.com het in de categorie Webwinkels, voor grote kleppers als Coolblue en Vanden Borre.”


Andere deelnemers maakten hun favorietenrol wel waar. Zo werd grote favoriet Vlaanderen Vakantieland eerste in de categorie Uit, en Mme ZsaZsa, bekend van onder meer VIER,  ging aan de haal met de award in de categorie DIY-blogs.


De zestiende Site van het Jaar-verkiezing werd uitgereikt in de Handelsbeurs in Gent. Dit jaar namen 67.589 personen deel aan de verkiezing.

 

De uitslagen kan je hier nalezen:

De ranking van de vakjury 

De uitslagen per categorie

De eindranking