Cloudopslagdienst Dropbox heeft de kaap van 100 miljoen gebruikers bereikt, en viert dat door gratis gigabytes uit te delen.

Dropbox laat je toe om bestanden online in de cloud op te slaan, zodat ze vanop al je toestellen overal raadpleegbaar zijn, en kunnen gedeeld worden met anderen. De dienst bestaat ondertussen vijf jaar, en heeft op die tijd maar liefst 100 miljoen gebruikers weten te vergaren.

Vooral het afgelopen jaar is een echt succes geweest voor Dropbox. Oprichter Drew Houston vertelde aan The New York Times dat ze in die periode hun gebruikersaantallen hebben zien verviervoudigen, dankzij meer consumenten en kleine bedrijven die de opslagdienst ontdekt hebben.

Om de kaap van 100 miljoen gebruikers te vieren, deelt Dropbox gratis gigabytes uit. Ze geven die echter niet zomaar weg. Het bedrijf vraagt gebruikers om hun verhalen te delen over hoe ze de dienst gebruiken. Want zoals Houston het in zijn blogpost schrijf: "elk van ons heeft een unieke reden om Dropbox te gebruiken."

Het bedrijf zal uit al de inzendingen hun 100 favoriete verhalen selecteren, die elk worden beloond met 10 GB opslagruimte. De 10 beste verhalen krijgen zelfs 100 GB.