De nieuwe Angry Birds krijgt de pluimen van Star Wars. Opmerkelijk: het spel is meteen zowel op Android, iOS als Windows Phone beschikbaar.

De markt voor Angry Birds lijkt onuitputtelijk. Na verschillende games en hun uitbreidingen, t-shirts, poppetjes en andere merchandising gaat het Finse Rovio in zee met Lucasfilm. Het katapulteert het woeste pluimvee naar een galaxy far far away voor een Star War-omgeving.

In het spel zien we gevleugelde varianten van de Star Wars-personages opduiken die ook nog eens spelen in omgevingen uit de film. Zo begin je te spelen op de planeet Tatooine en duiken er naarmate je verder gaat meer elementen op uit de saga

Van bij de lancering is het spel meteen op Windows Phone beschikbaar en dat is eerder uitzonderlijk. Doorgaans kiezen app-ontwikkelaars eerst voor de twee populairste mobiele platformen (Android en iOS) en pas later voor anderen.

‘Dankzij Nokia’
Volgens Nokia, een vaste partner van Microsoft, is het  “door de nauwe samenwerking tussen Nokia en onze Finse buren van Rovio” mogelijk gemaakt om meteen na de verschijning van Windows Phone 8 het spel al klaar te  hebben.

Dat is vooral goed nieuws voor Windows Phone dat zo van Rovio, de maker van Angry Birds, onrechtstreeks een duwtje in de rug krijgt. Wie momenteel nog met een Windows Phone 7.5 zit moet wel nog even wachten. Hiervoor moet Rovio nog enkele aanpassingen doorvoeren.