Windows 8 is een radicale verandering ten opzichte van vorige versies, en Microsoft is zich daar duidelijk van bewust. Het bedrijf wil zijn gebruikers dan ook zo goed mogelijk op weg helpen met het nieuwe besturingssysteem. Dat doet het onder meer aan de hand van instructiemails.

Wie een nieuwe pc of tablet met Windows 8 installeert en koppelt aan een Microsoft-account, mag van Microsoft tijdens de dagen daarna twee e-mails verwachten. Als je met een lokale account inlogt, zal je geen e-mails zien verschijnen in je mailbox.

De eerste e-mail is getiteld “Aan de slag met Windows”, en werpt onder meer een blik op de verschillende nieuwe onderdelen van Windows 8, zoals het Startscherm, de Live Tiles en de Charms-balk. De tweede e-mail krijgt de titel “Personaliseer je Windows” en toont bijvoorbeeld hoe je het Startscherm kan aanpassen en apps kan downloaden uit de Windows Store.

Beide e-mails bevatten links naar webpagina’s waar je verdere informatie kan vinden, en bieden dus heel wat extra uitleg bovenop de tutorial die verschijnt wanneer je Windows 8 voor de eerste keer opstart.

Ook bij ZDNet helpen we je graag op weg met onze eigen Windows 8-instructievideo’s, die de belangrijkste basishandelingen stap voor stap weergeven.