Op de hoogte blijven van onze nieuwste artikelen?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke week onze beste artikelen in je mailbox.


Belgacom verhoogt een aantal tarieven. Onder meer de vaste lijn en de huur van de Belgacom TV decoder gaan omhoog.

De prijsstijgingen worden vanaf 1 februari 2013 doorgevoerd. Het telecombedrijf ‘stemt aanbod af op behoeften van de klant’ klinkt het in een mededeling.

Niet dat die klant graag meer betaalt. Maar volgens het bedrijf zijn de recent vernieuwde abonnementen zo geweldig dat ze bestaande klanten nog meer willen motiveren om over te stappen door hun oud abonnement duurder te maken.

Wat verandert er?

  • De Classic Line (vaste lijn) stijgt van 19,65 euro per maand naar 19,99 euro per maand.
  • Het sociaal tarief voor de vaste lijn stijgt van 11,79 euro naar 11,99 euro per maand.
  • Voor de decoder van Belgacom TV betaal je vanaf februari 21,50 euro in plaats van 20,50 euro per maand.
  • Internet Comfort stijgt van 34,05 euro naar 35,96 euro per maand
  • Internet Maxi stijgt van 44,94 euro naar 46,20 euro per maand

Helder en consequent kan je de verhoging niet echt noemen. Zo worden de in april gelanceerde Packs die Internet Overal bevatten (gratis surfen op wifi hotspots) niet verhoogd, behalve voor wie een pack met internet Overal + mobiel heeft). Maar de Proximustarieven zelf wijzigen dan weer niet.

Wie een ouder Pack-abonnement heeft, zal wel meer betalen want de verhoogde prijs van zaken als Internet Comfort en Internet Maxi wordt hier in tegenstelling tot de nieuwere abonnementen wel doorgerekend.

Als je vanaf 1 februari meer moet betalen, dan wordt dat in principe ook uitdrukkelijk vermeld, zij het op de factuur of via een aparte brief. Goed om te weten is dat je door de stijging je abonnement kosteloos mag stopzetten of mag overstappen naar een ander abonnement.