Op de hoogte blijven van onze nieuwste artikelen?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke week onze beste artikelen in je mailbox.


Catroulette.be plukt de vruchten van de internethype. Bijna de helft van de asielkatten werd geadopteerd en de site krijgt nieuwe beestjes.

De site werd begin september gelanceerd door vier dierenasielen. De parodie op webcamsite Chatroulette laat je een kort filmpje zien van een kat waarna je kan kiezen om het beestje te adopteren of om een andere kat te zien.

Dat zorgde in enkele dagen tijd voor een wereldwijde internethype, maar die aandacht heeft ook effectief geholpen. Bijna de helft van de asielkatten heeft een nieuwe eigenaar. Daarom worden er nu 81 nieuwe katten toegevoegd aan de site.

Russische en Franse versie
In die twee maanden trok de site al 150.000 bezoekers. Intussen willen kattenliefhebbers in Rusland en Frankrijk een lokale versie van de site beginnen.

Het is trouwens niet zo dat je met de ‘adopt’-knop meteen een kat in huis haalt. De site moet je de kans geven om een eerste indruk te krijgen. Daarna krijg je de gegevens van het asiel waar je de kat in levende lijve kan zien om dan pas te beslissen of je hem of haar in huis haalt.

Sterilisatie & castratie
Het initiatief is afkomstig van Kitten in Nood uit Brakel, Blauwe kruis in Wommelgem en Brugge en Dierenasiel Sint-Truiden en wordt ondersteund door Gaia. Ze wil vooral de problematiek van overpopulatie aankaarten. Zo pleiten de organisaties voor meer sterilisatie en castratie zodat het aantal asielkatten afneemt. Maar vooraleer het zover is, kan je op de site kijken of jouw toekomstig huisdier er misschien tussenzit.