In vergelijking met de rest van de wereld heeft België het negende snelste internet. Zuid Korea en Japan staan bovenaan.

Dat stelt het State of the internet rapport van netwerk- en applicatiespecialist Akamai. De gemiddelde snelheid bedraagt in het eerste kwartaal van 2012 7,1 Mbps, dat is zestien procent sneller dan in dezelfde periode vorig jaar.

Daarmee staat België op de negende plaats. Zuid Korea, Japan en Hong Kong domineren de lijst met respectievelijk 15,7 Mbps, 10,9 Mbps en 9,3 Mbps. Nederland staat op een vierde plaats met 8,8 megabit per seconde.

België heeft 9e snelste internet ter wereld.

Naast de gemiddelde snelheid deed Akamai ook onderzoek naar de gemiddelde pieksnelheid. Hier staat België op de zevende plaats met 29,2 Mbps, vlak boven Nederland (29,4 Mbps). Enkel Hong Kong, Zuid Korea, Japan, Roemenië en Letland doen het nog beter.

Volgens Akamai is de gemiddelde snelheid wat mensen doorgaans halen. De gemiddelde pieksnelheid, die dus niet constant wordt gehaald, geeft de maximumcapaciteit van de Belgische netwerken aan.

België heeft 9e snelste internet ter wereld.

Mobiel
Voor bovenstaande cijfers werden geen mobiele netwerken of inbelverbindingen meegeteld. Wel wordt dat eerste nog eens apart onderzocht. Hier heeft Akamai voor elk van de drie operatoren een apart cijfer. Al wordt niet gezegd welk cijfer bij welke operator hoort.

De hoogste snelheid en pieksnelheid bij een mobiele operator in ons land is respectievelijk 3.731 Kbps en 14.549 Kbps. De tweede snelste operator heeft een gemiddelde van 1.976 Kbps en 5.323 Kbps. De derde speler strandt op 945 Kbps en een pieksnelheid van 4.545 Kbps.