Windows 8 ligt in de laatste week van oktober in de winkelrekken. Dat maakte Microsoft bekend op de Worldwide Partner Conference in Toronto.

Tami Reller, Corporate Vice President bij Microsoft, heeft vandaag op de Microsoft WorldWide partner Conference aangekondigd dat Windows 8 in de laatste week van oktober beschikbaar is  in 109 talen. Onduidelijk is of Nederlands daar bij zit, maar de kans is groot.

Vanaf begin augustus krijgen fabrikanten de mogelijkheid om Windows 8 te testen en drivers klaar te maken voor het nieuwe OS. De versie die de fabrikanten gaan krijgen staat ook wel bekend als de RTM-versie.

RTM betekent niks meer dan ‘Release to manufacturing’. In deze fase zal er aan het OS zelf niks meer wijzigen. Bij Windows 7 maakte Microsoft de RTM-versie ook legaal beschikbaar voor consumenten. Of dit dit keer ook het geval zal zijn is niet gekend.

Voorlopig heeft Reller nog geen prijzen bekendgemaakt, maar het is al wel bekend dat een upgrade naar Windows 8 Pro van Windows 7, Vista of XP veertig dollar gaat kosten.

Microsoft maakte vandaag ook bekend dat er inmiddels 630 miljoen exemplaren van Windows 7 zijn verkocht. Meer dan een miljard apparaten draaien op Windows, aldus Ballmer. Ballmer belooft dat 2012 één van de spannendste jaren ooit voor Microsoft zal worden.