Facebooks gezichtsherkenning wordt almaar beter. Als je daar ongemakkelijk van wordt, kan je hem gelukkig wel uitschakelen.

Facebook blijft voortdurend investeren in gezichtsherkenning voor geüploade foto’s. Het introduceerde de functie eind 2010 en zette die standaard aan voor alle gebruikers (opt-out).

Dinsdag kocht Facebook de Israëlische specialist Face.com, om je nog beter te herkennen en taggen als je op een foto staat die jij of een van je vrienden naar de netwerksite heeft geüpload.

Niet iedereen is zo blij met deze luxe. Gelukkig is er een manier om het automatisch taggen uit te schakelen. Ga naar de opties (te vinden in het uitklapmenu naast de knop Startpagina en kies voor de optie Privacyinstellingen.

In het volgende scherm kies je voor Instellingen bewerken van het menu Profiel en taggen.  Bij de laatste menuoptie, die je vraagt wie tagsuggesties kan zien bij geüploade foto’s kies je nu voor niemand in plaats van vrienden.


Facebook zal nu nog steeds gezichtsherkenning op de foto’s toepassen, maar het zal dan niet meer aan contacten aanbieden om jouw naam te koppelen aan een afbeelding waarop het je heeft herkend.