Dropbox organiseert vanaf zaterdag weer zijn jaarlijkse online puzzeltocht Dropquest, waar gebruikers 100 GB gratis extra opslag voor het leven kunnen winnen.

De tweede editie van Dropquest is een online zoektocht, vergelijkbaar met MIT’s Mystery Hunt of Notpron, waar gebruikers met hulp van cryptische aanwijzingen over het internet speuren en de browser als hulpmiddel gebruiken.

Iedereen die de schattenjacht tot een goed einde weet te brengen, krijgt een extra GB aan gratis opslag, maar er zijn ook meer interessante prijzen te vergeven.

Gratis opslag voor het leven
Zo kan de winnaar, naast een Dropbox-trui en t-shirt, 100 GB gratis opslag voor het leven winnen en zijn ook voor de nummers 2 tot en met 4 extra opslag te vergeven. Volgens de populaire dienst is er geen strikte tijdslimiet aan Dropquest, maar het zegt wel op zijn blog dat de eerste editie binnen twee uur was opgelost.

Dropquest maakt onderdeel uit van Hack Week II, een speciale week waarin werknemers vrij mogen werken aan experimentele nieuwe functie of brainstormen over nieuwe ideeën. Dropbox belooft dat de tweede editie van zijn schattenjacht moeilijker zal zijn dan vorig jaar, dus zorg dat je klaar zit.

De wedstrijd start zaterdag om 10 uur ’s ochtends PST, wat neerkomt op zeven uur ‘s avonds lokale tijd. Op dat tijdstip, en niet eerder, kun je op deze link klikken om aan Dropquest te beginnen.