Een nieuwe spamcampagne op Twitter verspreidt massaal valse antivirusproducten via gekaapte Twitter-accounts. Pas dus op voor tweets met 'proven anti-virus' in de naam.

Kaspersky kwam de spamverspreiding woensdag op het spoor en verwacht dat het aantal circulerende besmettende tweets enorm hoog kan zijn. Het kwam zelf tot 540 overgenomen Twitter-accounts, die in totaal meer dan 4.000 tweets de wereld instuurden. Uit een snelle zoektocht bevestigt ZDNet dat het aantal geïnfecteerde accounts inderdaad aanzienlijk is.

De Russische beveiliger zag dat de gecomprimeerde Twitter-accounts tot acht berichten per seconde uitspuwden, waarbij slachtoffers werden doorgeleid naar de beruchte BlackHole exploit-kit. Gebruikers krijgen dan vervolgens onderstaande boodschap in beeld, met een valse waarschuwing voor besmettingen op de computer. Na een snelle ‘scan’ krijgen argeloze Twitteraars vervolgens het advies een antiviruspakket te installeren, dat eigenlijk malware is.


Credit: Kaspersky Labs

Hoewel de spamcampagne wat lijkt af te remmen, is hij nog altijd in volle gang en we raden aan om goed op te passen voor tweets waar de woorden ‘proven anti virus’ in voorkomen.