Na het lijstje met de meest gedeelde berichten op Facebook, komt nu ook Twitter met een top tien van de belangrijkste tweets van 2011 aanzetten. Dit zijn de drie belangrijkste:

1. 'Welcome back Egypt #Jan25': Wael Ghonim, een Egyptische marketingmanager bij Google, werd het symbool van de revolutie nadat het regime van Hosni Moebarak hem twaalf dagen achter de tralies had gezet wegens het organiseren van de protesten. "Ik ben geen held. De echte helden zijn de jongeren achter deze revolutie. Met de hulp van God zullen we dit land van deze vuiligheid afhelpen", klonk het toen hij werd vrijgelaten.

2. 'Helicopter hovering above Abbottabad at 1AM (is a rare event).': Een Pakistaan in de stad Abbottabad kon niet vermoeden dat hij op 1 mei de wereld live van de aanval op de compound van Osama bin Laden op de hoogte hield.

3. 'My daughter her name is sarah m. rivera': Dankzij een hulpprogramma voor daklozen kon Daniel Morales een gsm gebruiken en deze boodschap de wereld insturen om zijn verloren dochter te zoeken. De volgende dag belde zijn intussen 27-jarige dochter hem terug en werden ze herenigd.

Ook 'Brooms Up London!' van het account @riotcleanup komt in de lijst voor. Daardoor trokken tienduizenden Britten de straat op om na de rellen het puin in hun buurt te gaan ruimen.

Meer dan 100 miljoen mensen wereldwijd loggen elke dag in op Twitter. De tweets in de lijst werden geselecteerd volgens 'impact, weerklank en relevantie'. Dat meldt Abcnews.

De volledige lijst vind je hier.

External links

De Standaard Online