Op de hoogte blijven van onze nieuwste artikelen?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke week onze beste artikelen in je mailbox.


Microsoft Research onthult deze week technologie die ieder oppervlak in een touchscreen omtovert. Dat doet het op het interfacesymposium in Santa Barbara, Californië.

OmniTouch, zoals de technologie heet, is een draagbaar systeem dat willekeurige, alledaagse oppervlakken aanraakgevoelig maakt.

“We willen gebruikmaken van het grote aantal oppervlakken dat je in de wereld vindt”, zegt Hrvoje Benko van Microsofts Natural Interaction Research-groep. De technologie gebruikt een lasergebaseerde picoprojector en een camera die diepte meet. Een beetje zoals de Kinectcamera voor de Xbox 360, maar deze camera werkt vooral op korte afstand.

De camera is een prototype van PrimeSense. Wanneer de camera en de projector op elkaar zijn afgestemd kan de gebruiker het systeem gewoon aantrekken en het gebruiken, zegt Microsoft.

Hindernissen
Volgens Chris Harrison, een doctoraalstudent aan de Carnegie Mellon-universiteit, waren de moeilijkheden tijdens het onderzoek vooral het trainen van het systeem: hoe verschillende vingers eruitzien, de notie dat elk oppervlak een potentieel toetsenbord is, en een aanraking herkennen wanneer het aangeraakte oppervlak geen sensors bevat.

Het project wordt onthuld tijdens UIST 2012, het User Interface Software and Technology-symposium, dat van 16 tot 19 oktober loopt in Santa Barbara.