Steve Jobs is woensdag op 56-jarige leeftijd overleden. Jobs was de medestichter van computergigant Apple. Hij verliet het bedrijf in augustus 2011 wegens gezondheidsredenen.

De charismatische Jobs was in 1976 medeoprichter van Apple. De Amerikaan kampte al jaren met gezondheidsproblemen en zette in augustus 2011 een stap opzij.

Jobs stond aan de basis van immens populaire producten zoals Apple Macintosh computers, de iPod, de iPhone en de iPad. De oprichter van Apple leed aan kanker. Hij trad in augustus af als CEO, maar bleef wel bestuursvoorzitter.

Pancreaskanker
Jobs werd op 24 februari 1955 geboren in San Francisco. Hij had al verscheidene jaren gezondheidsproblemen. In 2004 werd hij getroffen door pancreaskanker en in 2009 moest hij een levertransplantatie ondergaan.

"We zijn triest dat we moeten melden dat Steve Jobs woensdag is overleden", meldt Apple in een korte mededeling. "Jobs had een briljant karakter, zijn passie en energie hebben geleid tot onbeschrijfelijke innovaties die onze leven hebben verrijkt en verbeterd."

Op de website van Apple staat woensdagavond een foto van Jobs, met zijn geboorte- en sterfjaar.