Facebook is begonnen met het uitrollen van zijn zogenaamde App ticker. De nieuwe functie maakt het makkelijker om van app naar app te springen en verzamelt ook al de meldingen over de apps in kwestie. Wat een aantal gebruikers misschien zorgen baart, is dat de app ticker ook rechstreeks laat zien welke apps je vrienden gebruiken.

Zo weet je meteen dat je moeder niet aan de telefoon komt omdat ze druk bezig is in Farmville en dat je collega zo geconcentreerd lijkt, omdat hij Tetris aan het spelen is. De ticker is alleen te zien wanneer je zelf een app of spel opent, en zodra je dat doet, kom je uiteraard ook in de ticker van je vrienden. Trouwens, gebruikers die de ticker nog niet hebben, komen in het overzicht van gebruikers die hem al wel hebben.

Hoe zet je dat af?
Zoals met elke nieuwe functie van Facebook, moet je even in de instellingen duiken om ze onder controle te krijgen. Volgens de helppagina’s van Facebook kan je zelf kiezen welke van je vrienden jou te zien krijgen in hun app ticker. Ga daarvoor naar je accountinstellingen en klik links op Toepassingen.

Je zal nu elke app die je geïnstalleerd hebt moeten aanpassen. Klik op Bewerken naast een toepassing en als je de ticker al hebt, zie je onderaan een nieuw drop-down menu naast App privacy. Daarin geef je aan of alleen jij, alleen je vrienden of iedereen op het internet kan zien wat je met toepassingen uitspookt. Met Customise kan je specifieke vrienden toelaten of blokkeren.