Webwinkel Amazon verkoopt nu meer e-boeken dan gewone exemplaren. Tegelijk zeggen bronnen dat de e-lezer Kindle van Amazon binnenkort het formaat ePub zal ondersteunen.

Amazon meldde in juli 2010 al dat het meer digitale boeken dan hardcovers verkocht. Maar sinds 1 april 2011 geldt dat voor alle gedrukte boeken die de webwinkel aanbiedt.

Concreet worden er per 100 gedrukte exemplaren 105 digitale boeken verkocht. Dat is inclusief de titels die wel op papier maar niet digitaal worden verkocht. Gratis digitale boeken worden niet meegeteld. Het gaat dus alleen om aangekochte boeken.

De webwinkel concentreert zich al enkele jaren stevig op de digitale verkoop van boeken, en dat werpt zijn vruchten af. In hetzelfde persbericht deelt Amazon mee dat het in de eerste vier maanden van dit jaar al drie keer meer e-boeken verkocht dan in dezelfde periode vorig jaar.

Ondersteuning van ePub
Los van de melding van Amazon is er het gerucht dat het bedrijf binnenkort ePub gaat ondersteunen. Dat is de standaard voor digitale boeken, die tot op heden nog niet wordt ondersteund door de Kindle.

Volgens Good e-reader kregen verschillende uitgevers van Amazon te horen dat de webgigant in de nabije toekomst ePub zal ondersteunen, naast zijn eigen Mobi-formaat.