Wie het juiste telefoonabonnement kiest, kan daar zowat een kwart mee besparen, zegt minister van Telecom Vincent Van Quickenborne.

Wie het juiste telefoonabonnement kiest, kan daar zowat een kwart mee besparen, zegt minister van Telecom Vincent Van Quickenborne (Open VLD). Een vernieuwde website helpt de consument bij zijn keuze.

Bestetarief.be is totaal vernieuwd. Deze overheidswebsite helpt consumenten hun telefonieabonnementen te vergelijken. Maar tot nog toe bevatte die nog niet de mogelijkheid om ook te kijken wat het interessantste multimediapakket is, waarmee dus vaste telefonie, gsm, internet en televisie in één abonnement zitten.

Sinds vorige week is dat wel mogelijk. "Dat is belangrijk, want de meeste mensen kiezen tegenwoordig voor zo’n pakket", zegt Van Quickenborne. In totaal zijn er 120 verschillende opgenomen, waardoor je nu door de bomen het bos niet meer ziet. "De consument wil keuze, daarom zijn het er zoveel", zegt Van Quickenborne.

Zestig telecombedrijven
De site bevat de tarieven van zestig operatoren. Maandelijks wordt hij door zo’n 5.000 bezoekers bezocht. "Ik heb hem zèlf voor mijn privégebruik geconsulteerd, en toch dertig euro gespaard."

Consumenten klaagden vroeger dat de site niet altijd juist was. "Sommige operatoren dienden nieuwe tarieven niet of niet tijdig in. Nochtans staan daar zware boetes op. We hebben hen een brief gezonden om hen daarop te wijzen. Sindsdien is het probleem opgelost."

Van Quickenborne kreeg vorige week nog in de Kamer vragen van Jef Van den Bergh (CD&V) over de site: bij de lancering ervan, twee jaar geleden, was al beloofd dat de pakketten er snel in opgenomen zouden worden. "In die tijd waren de mensen bij de regulator van de telefonie nog niet bekwaam daarvoor. Daarom heb ik daar nieuwe mensen aangetrokken."

External links

Bestetarief.be