Met SuperDuper kan je in OS X het Time Machine-volume klonen naar een grotere harde schijf.

Wie snel wil terugvallen op de bestanden van een dag, week of maand geleden, heeft voldoende aan Time Machine.

Wanneer de back-up echter vol geraakt, zal Time Machine de oudste gegevens verwijderen om plaats te maken voor de recente gegevens. Hierdoor loopt de kwaliteit van de beveiliging terug. Met Superduper kan je het Time Machine-volume klonen naar een grotere harde schijf.

Bovendien maakt SuperDuper hoofdpijnvrije opstartbare kopieën van je systeem. Je klikt op de knop Copy now of je gebruikt het tijdschema en gaat naar bed. Wanneer je systeem ooit besluit naar de filistijnen te gaan, start je op van je externe harde schijf waarop de kloon staat. Enkele minuten later kan je gewoon verder werken.

Met SuperDuper kan je overigens ook een zogenaamde Sandbox creëren. Dat is een kopie met essentiële systeembestanden om nieuwe software te testen. Omdat de testsoftware niet op je primaire systeem draait, kan hij de goede werking van je pc dus niet verstoren. Bovendien werkt SuperDuper echt héél snel.

Wie op zijn Mac OS de Time Machine (die er toch standaard op staat) aanvult met SuperDuper, zit gebeiteld. Het is zelfs zo dat je de back-ups van Time Machine en SuperDuper samen op dezelfde externe harde schijf kan plaatsen. SuperDuper is dus onze Mac OS-aanrader.

Het pakket controleert en herstelt zelfs voor de back-upoperatie de schijfbevoegdheden (belangrijk voor een goeddraaiend Mac OS), zodat alle bestanden in perfecte staat worden weggeschreven.

SuperDuper! 2.6.2
Prijs: 21,93 euro (maart 2011)

PRO: eenvoudigste oplossing voor totale of incrementele bootable back-ups.
CONTRA: hulpsysteem verwijst naar een pdf.
 

External links

SuperDuper!