Ook Nero kan zijn roots niet verhullen op het vlak van brandsoftware. De naam verklapt al dat je met dit programma opstartbare noodherstelschijven kan branden.

Daarvoor gebruik je Nero BackItUp Image Tool. In het programma zit een ingebakken versie van Nero Express om audio- en dataschijven (cd, dvd, blu-ray) te toasten.

Los daarvan is Nero BackItUp&Burn uitgerust met een stel potige back-upmogelijkheden. Selecteer het volume, de map of de bestanden die je veilig wil stellen en kies een doellocatie. Achteraf blijft het mogelijk om de integriteit van de back-ups te controleren.

Synchronisatie
Daarnaast kan je Nero BackItUp&Burn gebruiken als synchronisatietool, waarbij je automatisch twee mappen spiegelt of kopieert volgens een bepaald tijdschema. Deze synchronisatiefunctie is bijzonder handig en gebruiksvriendelijk uitgewerkt. In het pakket zit drie maanden online back-upservice inbegrepen.

Dat is natuurlijk mooi, maar de prijs na de proefperiode ligt te hoog. Twaalf maanden dataopslag tot 5 GB kost je namelijk 19,99 euro. Weigert je machine op te starten en heb je nog nooit een reservekopie gemaakt, dan kan je de bootable Nero BackItUp&Burn-cd gebruiken om de pc op te starten en zo gegevens weg te schrijven naar een veilige plek.

Het programma is ook gemaakt om gegevens van flashmedia, zoals digitale foto’s, te herstellen.

In Nero BackItUp&Burn 10 vinden we een evenwichtige combinatie van een veelzijdige synchronisatie en betrouwbaar back-upprogramma voor een uitstekende prijs. Ook de geïntegreerde tool om gegevens van het flashgeheugen te herstellen vinden we interessant, al was het maar omdat dit opslagmedium alsmaar meer wordt gebruikt.

Nero BackItUp&Burn 10
Prijs: 39,99 euro (maart 2011)

PRO: sterke combinatie van back-up-, synchronisatie- en hersteltools.
CONTRA: te prijzige online-opslagruimte.

External links

Nero