Een koppel uit New York klaagt Facebook aan omdat de sociaalnetwerksite weigert de foto van het lijk van hun vermoorde dochter te overhandigen.Op de hoogte blijven van onze nieuwste artikelen?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke week onze beste artikelen in je mailbox.


Een koppel uit New York klaagt Facebook aan omdat de sociaalnetwerksite weigert foto’s van het lijk van hun vermoorde dochter te overhandigen.

De 26-jarige Caroline Wimmer werd in 2009 in haar appartement in Staten Island, New York gewurgd met het snoer van haar haardroger. Iemand van het ambulancepersoneel nam een foto van het lijk en plaatste die later op Facebook.

De ouders van Caroline willen nu dat de rechter Facebook verplicht om de foto van zijn servers te verwijderen, alles te doen om te voorkomen dat deze nog verspreid wordt en om de gegevens van gebruikers die de foto bekeken of gedownload hebben te overhandigen. Een schadevergoeding van Facebook eisen ze niet.

Facebook weigert
Facebook wijst echter elke verantwoordelijkheid van de hand en weigert toe te geven aan de eisen. “We hebben de wet aan onze kant en zullen er alles aan doen om gelijk te krijgen”, vertelt een woordvoerder van de netwerksite aan CNN.

De maker en verspreider van de gruwelijke foto is zijn baan kwijt en moet 200 uren gemeenschapsdienst verrichten. De moordenaar van de jonge vrouw werd gevat en kreeg een celstraf van vijfentwintig jaar tot levenslang.