Op de hoogte blijven van onze nieuwste artikelen?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke week onze beste artikelen in je mailbox.


Google-topman Eric Schmidt heeft op het Mobile World Congress in Barcelona een nieuwe videobewerkingssuite in de cloud getoond voor Android 3.0 Honeycomb.

De applicatie, die Movie Studio heet, is volgens de internetgigant volledig vanaf de grond opgebouwd voor tablettoestellen. De app lijkt alle onderdelen van een reguliere videobewerker in zich te hebben. Zo is er een tijdslijn te vinden, kunnen video-effecten worden toegepast en is er de mogelijkheid om achtergrondmuziek uit de eigen collectie toe te voegen. Ook is het mogelijk om het bewerkte resultaat direct te ‘previewen’.

Tijdens de demonstratie liet een Google-medewerker zien dat de bewerkte video direct in HD-kwaliteit kan worden geëxporteerd. Er is ook de mogelijkheid om direct te uploaden naar YouTube. De dienst heeft onlangs zijn uploadsnelheden verhoogd, zodat het mogelijk moet worden voor eigenaren van Honeycomb-tablets snel hun bewerkte video’s te delen. De applicatie werd gedemonstreerd op de Motorola Xoom, een van de meest veelbelovende Android 3.0-tablets die worden getoond op Mobile World Congress 2011.

Revolutie aangebroken
Eric Schmidt had tijdens zijn toespraak in Barcelona vooral lovende woorden voor de manier waarop technologie en vooral mobiele datanetwerken zich hebben ontwikkeld. Volgens de Google-man is de snelheid van het mobiele dataverkeer met 60 procent gegroeid sinds 2009 en zal de komst van de nieuwe mobiele communicatiestandaard LTE de volgende versnelling inzetten.

“Informatie behoorde historisch gezien aan de elite, maar dankzij de komst van smartphones en het internet zal nu ook de massa er toegang tot hebben." Schmidt denkt daarom dat een revolutionair tijdperk in technologie is aangebroken. “Binnenkort zullen twee miljard nieuwe mensen kunnen deelnemen aan de conversatie. Daar ben ik nog het meest trots op.”

External links

Google