De grootste klepper die Sony Ericsson op Mobile World Congress 2011 voorstelt is de Xperia Play. De allereerste smartphone met een specifiek gamepad dat je kunt uitschuiven.

Het toestel ziet er opvallend stevig uit en de knoppen van het gamepad voelen goed aan. Helaas is het gemis van een joystick niet te compenseren. Middenin zijn er twee drukgevoelige zones die het gevoel van een joystick moeten geven. Helaas werken ze niet goed genoeg om het joystickgevoel te imiteren. Je zult in een mum van tijd met de vierpuntsdruktoets werken om een beter gevoel te krijgen.

PlayStation Suite
Sony Ericsson bevestigt dat de Xperia Play bij zijn lancering vijftig spellen zal bevatten, specifiek ontwikkeld voor de PlayStation Suite. Daar zitten enkele grote titels tussen, zoals FIFA en The Sims. Maar we missen toch ergens een originele PlayStationtitel zoals Crash Bandicoot of Gran Turismo.

De bijhorende PlayStation Suite ziet er mooi uit, maar we kunnen nog geen spellen opstarten. Volgens Sony wordt hier nog de laatste hand aan gelegd.

De Xperia Play is het allereerste toestel dat gecertificeerd is voor de PlayStation Suite. In de toekomst zullen nog andere Androidtoestellen dit label krijgen.

Te zwakke processor
Het valt wel tegen dat Sony voor zijn vlaggenschip geen nieuwe dualcoreprocessor heeft gebruikt. Dit lijkt ons toch nodig om goed 3D-spellen te kunnen spelen in een hoge resolutie. Games zoals FIFA spelen vloeiend, maar bij de presentatie zijn er enkele andere titels die niet altijd de grens van dertig beelden per seconde behalen.

Toch ergens een grote misser, want met een sterkere processor kan de Xperia Play ongetwijfeld betere resultaten scoren.

 

External links

Sony Ericsson

External links

Mobile World Congress 2011