De iOS-app Wheretheladies.at wijst inwoners van San Francisco de weg naar de zaken met de meeste vrouwen.

Wheretheladies.at maakt gebruik van de lokalisatiedienst Foursquare. De app rangschikt horecazaken in de buurt op basis van het aantal vrouwen dat er het laatste half uur incheckte met Foursquare.

Kompas
Of een Foursquaregebruiker een man of vrouw is, wordt bepaald aan de hand van de naam en enkele andere factoren. De app leidt de gebruiker met een kompas naar een club of café in de buurt waar op dat moment veel vrouwen verblijven.

De dienst die bij Apple verantwoordelijk is voor het goedkeuren van apps wist aanvankelijk niet wat ze met Wheretheladies.at aan moesten vangen, schrijft Techcrunch. Apple nam zelfs contact op met een van de ontwikkelaars om uitleg te vragen.

Wheretheguys.at?
De makers willen hun geesteskind op termijn eveneens in andere steden beschikbaar maken. Ook komt er een versie die mannen opspoort. Of de dienst ook naar Europa komt, is niet bekend.

Wij zijn dus nog even aangewezen op datingsites. Hoe je daar de liefde van je leven vindt, lees je in Clickx’ Grote Datingdossier, vanaf 22 februari in de winkel.