Wikipedia luidt het nieuwe jaar alvast goed in: tijdens de voorbije vakantieperiode wist de site 16 miljoen dollar aan giften te vergaren.

Oprichter Jimmy Wales zegt in een blogpost dat de geldinzameling de succesvolste is in de geschiedenis van de Wikimedia Foundation, de non-profitorganisatie achter Wikipedia.

"Dit jaar is sowieso een speciaal jaar omdat we de tiende verjaardag van Wikipedia vieren”, schrijft Wales. “Het is belangrijk dat we 2011 op deze manier kunnen beginnen: met een goed budget voor de Wikimedia Foundation kunnen we Wikipedia en alle andere projecten financieel ondersteunen om het nieuwe decennium goed in te zetten."

Gemiddeld 22 dollar
Wales geeft ook enkele cijfers over de recente inzamelactie. De Foundation ontving meer dan 500.000 donaties, er kwamen ook ongeveer 130.000 giften aan plaatselijke Wikimedia-afdelingen binnen en de gemiddelde gift bedroeg 22 dollar.

"Deze geldinzameling had alle ingrediënten van wat we zo geweldig vinden aan Wikimediaprojecten: mensen komen samen, geven wat ze kunnen en doen samen iets fantastisch", schrijft Jimmy Wales nog. De oprichter, wiens charismatische verschijning de laatste weken elke Wikipedia-pagina sierde, wijst er verder op dat het nog niet te laat is om je steentje bij te dragen.

 

External links

Wikipedia