Facebook heeft zondag de nieuwe opzet van zijn profielpagina’s gelanceerd. Foto’s krijgen een prominentere plek.

Deze nieuwste vinding gaat volgens de sociaalnetwerksite belangrijke vrienden en hun banen en bezigheden beter onder de aandacht brengen.

Facebookprogrammeur Josh Wiseman meldt in zijn blog dat het nieuwe profiel waarschijnlijk vanaf begin volgend jaar beschikbaar is voor alle 500 miljoen gebruikers van de site.

Privé-info bovenaan
Boven aan de profielpagina, in het biografiegedeelte, komt nu te staan waar een Facebooklid precies vandaan komt, waar hij naar school is geweest, zijn relatiestatus en huidige werkgever. Meteen daaronder komt ruimte voor een rijtje foto’s waarop een Facebooker recentelijk is getagd (aangeduid) door een van zijn Facebookvrienden. Bij de huidige profielpagina’s staan foto’s onder een apart tabblad.

Daarnaast wordt het voor de gebruikers mogelijk aan te geven wie van hun vrienden voor hen het belangrijkst zijn, en ze kunnen openlijk groepen vrienden en familieleden creëren.

Facebookoprichter Mark Zuckerberg besprak de nieuwe wijzigingen zondagavond bij het programma 60 Minutes van de Amerikaanse nieuwszender CBS.

Bij eerdere wijzigingen van de befaamde wereldwijde netwerksite kwam vaak publiekelijk veel kritiek los op Facebook. Met name de manier waarop het bedrijf met privacy-issues omgaat, wordt vaak onder vuur genomen.