Steeds minder mensen gebruiken Microsoftbrowser Internet Explorer 6. Het zijn vooral de bedrijven die nu gaan afhaken, tot grote vreugde van Microsoft.

“In de laatste zes maanden is het gebruik van IE6 sneller aan het dalen in bedrijven dan bij de consumenten. We geloven dat dit weergeeft dat bedrijven het nut inzien om naar een moderne browser te migreren”, schrijft de marketingmanager voor Internet Explorer, Roger Capriotti, op de IE-blog.

Van de professionele gebruikers surft 10,3 procent met IE6. Ter vergelijking: bij consumenten is dat nog 14,58 procent. De modernere browsers van Microsoft doen het beter. Zo heeft Internet Explorer 8 momenteel 34,1 procent van het marktaandeel in zakelijke omgevingen, drie keer meer dan IE6 dus.

De grootste gebruikers van IE6 leven in China. Het is de voorkeursbrowser van 45,2 procent van de mensen. Midden dit jaar lag het marktaandeel van IE6 nog op 50,5 procent in China.

Weg van XP
De hoofdreden waarom IE6 het nog zo lang uitzingt, is Windows XP. Deze Windowsversie heeft een heel lang leven gehad, en dus ging ook de browser op het besturingssysteem heel lang mee.

Toch heeft de grote meerderheid van XP-gebruikers al een upgrade van de browser doorgevoerd naar IE7 of IE8. Amper twintig procent van de Windows XP-gebruikers surft nog met IE6.

 

External links

Microsoft

External links

Internet Explorer 8