Op de hoogte blijven van onze nieuwste artikelen?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke week onze beste artikelen in je mailbox.


Facebook lanceert maandag een e-maildienst die zou moeten concurreren met Gmail van Google. Dat vernam technologieblog TechCrunch van zijn eigen bronnen.

In februari al lekte het geheime e-mailproject bij Facebook uit. Project Titan, zo heet het alternatief voor Windows Live Mail en Gmail. Maandag houdt het bedrijf een persconferentie. De uitnodigingen daarvoor doen vermoeden dat het een aankondiging wordt over het berichtensysteem binnen Facebook.

Volgens TechCrunch gaat Facebook zijn inbox vernieuwen. Het gaat daarbij om een grondige vernieuwing, niet om cosmetische opsmuk. Facebook krijgt een volledige mailclient, maar waarschijnlijk gaan we daar maandag nog maar een kleine aanzet van zien.

Meer dan e-mail
Voor de toekomst zit er veel potentieel in een e-mailclient van Facebook. Het sociale netwerk heeft immers een goed zicht op wie je vrienden zijn en hoe hecht je relaties met vrienden zijn. Het kan dus zeer goed bepalen welke mails jij het belangrijkst zult vinden en zal die ook prioriteit kunnen geven.

Facebook heeft ook een heel populaire dienst om foto’s te delen met vrienden en een erg populaire evenementenkalender. Als het bedrijf erin slaagt om die dingen goed te integreren met het e-mailprogramma, dan heeft het heel wat meer mogelijkheden dan Gmail.

External links

Facebook