Een fout op de backbone van Belgacom zou verantwoordelijk zijn voor de problemen waar vele internetgebruikers deze ochtend mee kampen. Willekeurige websites zijn niet toegankelijk.

Half België lijkt vanmorgen met internetproblemen te kampen. Op Twitter gonst het van de klachten. Zowel zakelijke als particuliere gebruikers melden bepaalde websites niet te kunnen bezoeken, terwijl anderen dan weer wel toegang krijgen. Ook zijn de e-mailaccounts van Belgacom-klanten niet toegankelijk.

Backbone
Volgens webhoster Nucleus situeert het probleem zich op de backbone van Belgacom. Belgacomklanten kunnen nog problemen ondervinden met hun verbinding, voor klanten van andere providers lijkt het ongemak voorlopig voorbij. 

Belgacomwoordvoerder Jan Margot kan momenteel niets kwijt over de oorzaak. “Ik weet dat er problemen zijn voor zowel zakelijke als particuliere klanten, maar de eigenlijke oorzaak is me nog niet bekend”, aldus de woordvoerder.

Meer informatie volgt in de loop van de dag.

Update 11.15 uur: Woordvoerder Jan Margot laat weten dat het probleem inderdaad in de internetbackbone van Belgacom is ontstaan. Tijdens routinewerkzaamheden liep er iets mis waardoor het internetverkeer ernstig werd vertraagd. Dit leidde in bepaalde gevallen tot een time-out. Het probleem is intussen verholpen zegt Margot.