Facebook heeft de communicatiemogelijkheden voor groepen uitgebreid, de optie toegevoegd om al je informatie te downloaden en geïnstalleerde applicaties overzichtelijker gemaakt.

De updates staan los van elkaar, maar moeten samen bijdragen aan het sociale platform dat Zuckerberg van Facebook wil maken. “Het verschil tussen een sociale applicatie en een platform is dat je een applicatie maar op één manier gebruikt”, zei hij volgens CNet tijdens de persconferentie.

Gezinnen en schoolklassen
De grootste aanpassing is de manier waarop de Facebookgroepen functioneren. De nieuwe groepen zijn gericht op kleine gemeenschappen zoals gezinnen en schoolklassen. Voor andere doeleinden adviseert Facebook een fan- of evenementenpagina op te zetten.

Je kan trouwens niet meer zelf lid worden van een groep. Vanaf nu moet je uitgenodigd worden. Een groep mag maximaal 250 leden tellen. Die kunnen met elkaar praten in een groeps-chatvenster en onderling documenten delen, net zoals bij het geflopte Google Wave.

Ook kunnen hele groepen uitgenodigd worden voor een evenement. Deze mogelijkheden zijn er enkel voor groepen die vanaf nu opgericht worden, bestaande worden niet aangepast.

Gegevens downloaden
Ook nieuw is de mogelijkheid om alle gegevens die je op Facebook hebt geplaatst te downloaden in een ziparchief, dat sterk beveiligd is. Het nut van deze mogelijkheid ontgaat ons wel even. Of het moet zijn om al je Facebookfoto’s te verzamelen op je computer.

Een derde nieuwigheid is de introductie van een dashboard voor Facebookapplicaties. Hier krijg je een overzicht van de apps waar je gebruik van maakt en welke informatie ze mogen aanspreken. Meer info vind je op de blog van Facebook.