Klanten van Belgacom TV kunnen dit najaar voor een kleine meerprijs televisiekijken via het internet. Bovendien kan iedereen met een internetverbinding, van eender welke provider, live voetbal en speelfilms streamen naar zijn computer.

Vanaf december kan 90% van de Belgacom TV-klanten, voor een meerprijs van 3,5 euro per maand, zijn of haar favoriete progamma’s bekijken via het internet. Een tweede decoder is niet nodig, software installeren op je pc of laptop volstaat.

Een op de tien abonnees kan dus geen gebruik maken van deze nieuwe dienst. Het gaat hier om de klanten die op dit moment al niet in aanmerking komen voor een tweede aansluiting omdat de netwerkinfrastructuur in hun woonplaats dat niet toelaat.

Opnemen op pc
Naast tv-kijken op je pc krijg je toegang tot alle andere Belgacom TV-toepassingen, zoals de tv-gids en de mogelijkheid om programma’s op te nemen of een uitzending te pauzeren.

De opnames worden versleuteld op de harde schijf van je computer bewaard. Natuurlijk is geen enkele encryptie onkraakbaar, maar volgens woordvoerder Jan Margot is het systeem voldoende beveiligd.

Decoder programmeren via internet
Ook vanaf december kunnen abonnees hun decoder programmeren via het internet. Dat kan met een computer, maar ook door met je smartphone naar de mobiele website van Belgacom TV te surfen.

Vanaf november zal eender wie in België via de website belgacomtv.be films uit het video-op-aanvraag-aanbod naar zijn computer kunnen streamen. De prijs is dezelfde als die voor Belgacom TV-klanten. Betalen doe je met een creditcard of via Belgacoms eigen mobiele betaalplatform PingPing.

Belgacom 11
Voetballiefhebbers die geen abonnement hebben op 11, de voetbalzender van Belgacom, zullen verheugd zijn. Vanaf 1 oktober al kunnen ze immers tot drie wedstrijden per speeldag online volgen via de website belgacom11.be. Prijs per match is 3,49 euro. Betalen kan ook hier met een creditcard of via PingPing.

Voor wie een match gemist heeft, biedt diezelfde website elke zondagavond rond 22.45 uur samenvattingen aan van alle gespeelde wedstrijden in de hoogste klasse. Die kan je trouwens ook bekijken op je smartphone als je de gratis Belgacom11-applicatie downloadt. Samenvattingen blijven drie weken beschikbaar.

Als extraatje biedt Belgacom, eveneens vanaf volgende maand, een 3D-demozender aan met films en andere content.