Op de hoogte blijven van onze nieuwste artikelen?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke week onze beste artikelen in je mailbox.


Facebook reageert op de kritiek van Greenpeace. De milieuorganisatie zegt dat het datacenter van de site op steenkool draait.

Greenpeace startte in februari een petitie om Facebook te laten overschakelen op groene stroom. Aanleiding was de bouw van Facebooks eigen datacenter, dat grotendeels op steenkool draait.

De sociaalnetwerksite ontkent het gebruik van steenkool niet. Wel probeert het zijn keuzes te verdedigen door te benadrukken dat het nieuwe datacenter veel minder energie verbruikt. Zo zouden onder meer de locatie en de bouw van het center de CO²-voetafdruk van het bedrijf verminderen.

De redenering is dat Facebook vroeger ruimte huurde in datacenters en nu met zijn eigen gebouw alles beter kan afstemmen. Zo wijst het erop dat het een power usage effectiveness (PUE) heeft van 1,15, waar de rest van de sector 1,6 tot 2 haalt. Zelfs Googles datacenter doet in deze efficiëntie-index onder voor Facebook met een score van 1,17.

Geen verandering
Facebooks hoofd voor beleidscommunicatie Barry Schnitt reageert openlijk op een blogpost van Greenpeace. Maar een verandering komt er vooralsnog niet, zegt hij. Het bedrijf blijft bij zijn keuze voor leverancier Pacific Power, die voor 58 procent afhankelijk is van steenkool.

Wel benadrukt Facebook dat dat energiebedrijf de komende jaren meer groene energie zal aanbieden.

External links

Facebook