Bellen van een vaste telefoon van Belgacom naar een mobiel nummer wordt vanaf volgende maand een kwart goedkoper.

Belgacomklanten met het Happy Time-tariefplan profiteren het meest van de prijsverlaging. Vanaf 1 augustus betalen ze een vast bedrag van 36 eurocent per oproep van maximaal 60 minuten naar een mobiel nummer van eender welke provider. Dit geldt zowel in de dal- als in de piekuren.

Vast naar Base 41% goedkoper
Klanten met het klassieke tariefplan kunnen rekenen op een prijsverlaging tot 41%. Die vinden ze bij oproepen naar Base in de daluren. Er zal slechts 8,78 eurocent per minuut aangerekend worden tegenover 15,11 eurocent nu. Tijdens de piekuren daalt de prijs van een gesprek met een Base-klant met 33%, van 20,41 eurocent per minuut tot 13,58 cent.

Oproepen naar Mobistarnummers in de daluren kosten binnenkort een derde minder, en in de piekuren wordt dat een kwart. De prijs van een gesprek met klanten van dochteronderneming Proximus daalt het minst, al was deze al het laagst en blijft dat zo. In de daluren gaat er 24% vanaf, tijdens de piekperiode is dat 13%.

De prijsdaling komt er in het kader van een oproep van het BIPT. De toezichthouder voor de telecomsector wil in navolging van een Europese richtlijn de terminatietarieven voor mobiele providers fors verlagen. Belgacom hoeft hierdoor minder te betalen aan de andere operatoren.

Update, 29 augustus 2010 10 uur: Vanaf 1 augustus is er ook sprake van enkele tariefverhogingen. Het bericht dat we hier in mei over schreven kan je hier lezen