Mediagigant Sony heeft patentaanvragen ingediend waardoor mensen die in dezelfde kamer naar 3D-tv kijken, toch verschillende programma’s tegelijk kunnen bekijken. Ideaal voor multiplayergames op dezelfde tv, en nog beter voor ruziënde koppels.

Het bedrijf dient twee aanvragen in: een dat gaat over stereoscopische schermdeling en een over 3D-brillen met mode switching afhankelijk van je positie ten opzichte van het tv-scherm.

Traditionele 3D maakt gebruik van het feit dat je met stereoscopie twee verschillende beelden kan uitsturen, waardoor elk oog in het traditionele gebruik van 3D een ander perspectief te zien krijgt. Sony’s idee gebruikt dit principe, maar stuurt twee compleet verschillende beelden uit naar de 3D-brillen. Je verliest dus het traditionele 3D-gevoel, maar een kijker kan volledig meeleven met zijn favoriete soap, terwijl de ander op hetzelfde scherm een film kijkt.

De techniek is ook toepasbaar op games: spelers van multiplayergames kijken naar dezelfde tv, maar zien elk hun eigen doelen op het scherm verschijnen. In theorie is het zelfs mogelijk twee verschillende computerprogramma’s gelijktijdig te tonen op het grote scherm.

Ideaal dus voor mensen die elke avond ruzie hebben over wie de afstandsbediening mag vasthouden. Als je bereid bent tv te kijken met een 3D-bril en een hoofdtelefoon, tenminste.

Sony vindt 3D-tv opnieuw uit