Google geeft automobilisten de mogelijkheid hun bestemming in te geven in Maps en die meteen door te sturen naar hun wagen. Dat was al mogelijk bij BMW en Audi, maar nu breidt Google zijn partnerprogramma uit naar Ford en General Motors.Op de hoogte blijven van onze nieuwste artikelen?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke week onze beste artikelen in je mailbox.


Googles functie send to car geeft automobilisten de mogelijkheid hun bestemming in te geven in Maps en die meteen door te sturen naar hun wagen. Dat was al mogelijk bij BMW en Audi, maar nu breidt Google zijn partnerprogramma uit naar Ford en General Motors.

Fords, Lincolns en Mercury’s die zijn uitgerust met het Sync-systeem van Ford kunnen gebruikmaken van de nieuwe internettoepassing via General Motors OnStarnavigatie. Ook eigenaars van een Buick, Cadillac, Chevrolet, GMC, Hummer, Pontiac, Saab of Saturn krijgen toegang tot de nieuwe functie.

Om het uit te proberen kies je een bestemming in Google Maps en klik je rechtsboven op verzenden. Kies auto en geef de details van je wagen op. Vervolgens kun je je bestemming ophalen via je navigatiesysteem.

Het lijkt misschien veel werk voor ervaren gps-gebruikers, maar wanneer je de send to car-functie eenmaal gewend bent, is het een stuk makkelijker dan knoeien met je gps in de auto.