Op de hoogte blijven van onze nieuwste artikelen?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke week onze beste artikelen in je mailbox.


In de nasleep van de slechte recensie van de iPhone 4 door de Amerikaanse consumentenbond wordt de druk op Apple steeds groter om het toestel terug te roepen.

Zo’n recall vanwege de veelbesproken antenneproblemen zou niet alleen de reputatie van Apple beschadigen, maar ook een stevige duit kosten. Volgens Toni Sacconaghi, een analist bij Bernstein Research, “is de kans klein dat de iPhone 4 wordt teruggeroepen. Maar als dat zou gebeuren, zou dat het bedrijf ongeveer 1,5 miljard dollar kosten, of 3,5 procent van alle cash die het voorhanden heeft.

Gratis hoesje?
Het is waarschijnlijker (en goedkoper) dat Apple een gratis rubberen omhulsel gaat geven bij elke telefoon. Dat verhindert dat gebruikers de buitenantenne kunnen aanraken, waardoor het signaal wegvalt. Apple vraagt momenteel 29 dollar voor deze hoesjes, maar volgens een schatting van Bernstein zou het Apple 1 dollar per verkocht exemplaar kosten om zo’n hoesje bij de iPhone 4 te leveren.

“Het is iets wat meteen zou kunnen gebeuren, het zou tegemoetkomen aan de opmerkingen van de Consumer Report, en voor Apple is het financieel te verwaarlozen”, aldus Sacconaghi. “Maar dat impliceert ook dat Apple gedwongen wordt om toe te geven dat de iPhone 4 een ontwerpfout bevat. Steeds meer klanten zijn sowieso al op de hoogte van de problemen, dus is het niet beter om het op te lossen in plaats van het weg te wuiven of te negeren?”

Volgens Bernstein Research is op lange termijn de reactie van Apple veel schadelijker dan de eigenlijke antenneproblemen van de iPhone. 

External links

Apple