Daan wint de Ultratop Download-award. De zanger was in 2009 goed voor het grootste aantal legale downloads. Lady Linn en Milow vervolledigen de top drie.

Daan Stuyven en zijn groep waren in 2009 goed voor ongeveer 35.000 downloads. Vooral de hits Exes en Icon zorgen voor een succes, samen met zijn meest recente album Manhay. Hoewel Daan de voorkeur geeft aan fysieke albums, is hij wel erg tevreden met de opkomst van legaal downloaden. “Ook al ligt je plaat niet in de buitenlandse platenwinkels, fans kunnen ze wel wereldwijd downloaden.”

Tijdens de prijsuitreiking worden naar jaarlijkse gewoonte cijfers bekendgemaakt voor de digitale muziekmarkt in België. Daaruit blijkt dat legale downloads het steeds beter doen. In totaal waren ze vorig jaar goed voor 14,2 miljoen euro, 27 procent meer dan in 2008.

In totaal werden er in België meer dan veertien miljoen liedjes legaal gedownload volgens de Belgian Entertainment Association, de vertegenwoordiger van de muziekindustrie. Een kleine meerderheid van die nummers (7,4 miljoen) werd verkocht in een album. Nog eens 6,95 miljoen nummers werden afzonderlijk gedownload.

External links

Daan

External links

Belgian Entertainment Association