Je wil je geliefde, familielid of vriend verrassen met een persoonlijk cadeau, maar hebt tijd noch zin een avond (of twee) te klussen? Surf dan even mee langs de Philips Shop voor een persoonlijk fotokader.

Toegegeven, een digitaal fotokader is niet meteen het meest originele kerstgeschenk. Maar zij die het krijgen, zijn er wel dolblij mee. Wie heeft er immers geen digitale foto’s die een anoniem leven leiden op een of andere harde schijf? Het komt met andere woorden altijd van pas.

Je kan van zo’n fotokader wel een origineel geschenk maken als je het op voorhand voorziet van eigen foto’s. Van een vakantie die je hebt doorgebracht met de persoon die het fotokader krijgt bijvoorbeeld. Als je een selectie van foto’s hebt gemaakt, dan rest jou nog de opdracht om zo’n fotokader te kopen (aargh… parkeerproblemen, drukte, wachtrijen) en thuis te voorzien van je eigen beelden.

Als we je nu vertellen dat Philips die klus voor jou kan klaren en het fotokader netjes thuis kan leveren, zou jij dan je zetel nog uitkomen? Wij alvast niet, en daarom surften we langs Philips’ online cadeaudienst www.shop.philips.com/gift/be/nl/ en bestelden er een SPH8008 fotokader mét personalisatieopties.

Zo lieten we op de achterkant een boodschap graveren, voegden we een wenskaart toe met eigen tekst én verstuurden we een zeventigtal eigen foto’s naar de dienst met de bedoeling dat die er zouden op staan bij ontvangst. Philips doet er zelf nog een leuke kerstverpakking bij, waardoor het cadeau nog meer cachet krijgt.

De bestelprocedure is een fluitje van een cent: je kiest een fotokader – prijzen variëren van 69 to 199 euro – je selecteert je foto’s op je harde schijf en geeft tenslotte enkele tekstjes op om je kader en je wenskaart te personaliseren. Dat alles neemt zo’n 5 à 15 minuten in beslag, afhankelijk van je internetverbinding en het aantal foto’s dat je oplaadt.

Afrekenen doe je met een kredietkaart. De verzendkosten komen op een dikke vier euro, het personaliseren van je fotokader is gratis. Je krijgt uiteraard meteen een bevestigingsmail van je bestelling en een dag later ook het bericht dat je fotokader onderweg is met UPS.

Tot onze verbazing kregen we de bestelling amper twee dagen later al aan de deur. Philips zelf claimt overigens dat alle bestellingen, geplaatst voor 20 december middernacht, nog voor Kerst worden geleverd!

Uitpakken! De verpakking lijkt alvast een schot in de roos. De stijlvolle (en grote!) doos met strik opent zich op een originele manier en laat het fotokader én je brief meteen van hun beste kant zien. Onze opgegeven teksten zijn netjes weergegeven op de wenskaart én de achterkant van het fotokader. Wanneer we het toestel inschakelen, krijgen we eerst een introductiefilmpje te zien en daarna… een reeks mooie foto’s, maar niet de onze.

Onderzoek wijst uit dat onze foto’s niet op het interne geheugen van het fotokader staan. Een telefoontje naar Philips maakt duidelijk wat er fout is gelopen. Tijdens de bestelprocedure hebben we niet op de Opslaan-knop gedrukt nadat we de foto’s hadden verstuurd.

We gingen gewoon verder met de andere personalisatieopties, en dat was niet de bedoeling. Philips heeft ondertussen een waarschuwing ingebouwd die moet voorkomen dat je nietsvermoedend kan verdergaan met de bestelling als je de foto’s niet bewaard hebt.

Gelukkig hadden we onze selectie ook apart bewaard op onze computer en was het een koud kunstje om deze snel op een geheugenkaart te kopiëren en die in het fotokader te schuiven – de persoon die het fotokader kreeg, had eigenlijk niet door dat er iets was fout gegaan.

Wij vonden de tijdswinst én de personalisatiemogelijkheden alleszins opwegen tegen het feit dat we op het moment suprême even moesten ingrijpen met een eigen geheugenkaart. Als jij erover waakt dat je na elke personalisatieoptie op Opslaan klikt, gaat het wellicht helemaal goed. Zeker nu Philips die extra waarschuwing heeft ingebouwd. Maar hou die geheugenkaart als plan B toch maar bij de hand. Je weet maar nooit.

External links

Philips’ online cadeaudienst