Neen, de digitaal geremasterde Beatles-catalogus komt niet beschikbaar in Apple Itunes. Maar voor de verzamelaars wordt er wel een speciale versie uitgebracht op een appelvormige usb-stick.

Er zijn maar dertigduizend exemplaren van dit hebbeding, dat op 8 december op de markt komt. Wie er eentje wil, moet er dus snel bij zijn en zich richten tot de officiële Beatles Store, waar je de appelstick kan bestellen voor 279,99 dollar.

De appelvorm is uiteraard een verwijzing naar Apple Corps, de muziekuitgever van de Beatles, die in het verleden technologiereus Apple voor de rechtbank sleepte over een handelsmerkdispuut.

Bij het uitbrengen van de geremasterde catalogus twee maanden geleden werd er druk gespeculeerd over een introductie van de Beatles op Itunes. Zo zouden de Fab Four voor het eerst beschikbaar zijn als download op internet. Maar dat is dus niet gebeurd. Met de release van de usb-collectie is het wel de eerste keer dat de albums digitaal verkrijgbaar zijn in een niet-cd-vorm.

De usb-appel van 16 GB heeft, naast mp3- en FLAC-versies van de veertien stereoalbums, alle visuele elementen van de geremasterde cd-box, zoals dertien minidocumentaires, digitale albumhoezen, zeldzame foto’s en geschreven commentaren.

External links

Official Beatles Store