Google zag zijn inkomsten het afgelopen kwartaal stijgen met 27 procent. CEO Schmidt denkt dat het ergste van de recessie daarmee voorbij is en besluit weer mensen te gaan aanwerven.

De technologiesector heeft uitgekeken naar de resultaten van Google. Als die slecht zijn, zou dat betekenen dat de sector er slecht aan toe is. Maar Google verrast in positieve zin. De winst steeg met 7,3 procent tot 5,94 miljard dollar. Het zakencijfer klom met 27 procent tot 1,64 miljard dollar. Dat is meer dan analisten hadden verwacht.

Ergste is voorbij
Eric Schmidt, de topman van Google, denkt dat het dieptepunt van de economische crisis nu achter ons ligt. Hij zegt in een telefonische persconferentie dat hij weer zwaar durft te investeren in de toekomst.

Een eerste investering die Google wil doen, is extra werkvolk aantrekken. Het bedrijf gaat vooral investeren in verkopers, leidinggevend managers en technische lui.

Voorlopig staan er nog niet veel vacatures op de site www.google.be/jobs. Een tweetal lobbyisten in Brussel en een drietal technische functes in het datacenter in Bergen. In Nederland staan er vier technische functies open, en een hele hoop verkoopjobs.

Google gaat ook geld stoppen in innovatie, vooral in reclame. Adverteerders willen andere manieren van adverteren dan Google Ads. Toch beklemtoont Schmidt dat in Google Ads op zich nog groei zit.

Ook in de mobiele zoekopdrachten verwacht Google een groei, waardoor het zinvol is ook daar in ontwikkeling te investeren.