Unu, de hacker die begin deze maand kon inbreken bij Dexia en ING, heeft lekken blootgelegd in verschillende Facebook-applicaties. Volgens hem staat de deur open voor massale infecties.

Unu, de hacker die begin deze maand kon inbreken bij Dexia en ING, heeft lekken blootgelegd in verschillende Facebook-applicaties. Volgens hem staat de deur open voor massale infecties.

Volgens de hacker ligt het probleem niet bij Facebook zelf, maar bij de externe applicaties die op de site verschijnen. Die zouden geïnfecteerd kunnen worden met SQL-injecties of misbruikt worden voor trojans.

Facebook telt inmiddels meer dan driehonderd miljoen leden. Een populaire applicatie die te hacken is, kan zo in korte tijd veel slachtoffers maken.

Om zijn inbraak te bewijzen heeft Unu onder meer screenshots van de beschikbare database genomen. Daarbij blijkt dat ook het wachtwoord van de maker eenvoudig te achterhalen is.De lekke applicaties die hij op zijn blog aanwijst, zijn allemaal van het bedrijf Newscloud. Ze werden ook ontwikkeld door dezelfde persoon, een voormalig Microsoft-werknemer. Wel schrijft hij dat er in de toekomst nog andere lekke applicaties volgen.