Na enkele gevallen in Frankrijk is er ook in België een iPhone ontploft. Het toestel van ene Salvatore, een vijftienjarige Luikenaar, implodeerde vlak voordat hij wilde gaan bellen. Apple heeft een nieuw toestel beloofd maar de jongen wacht nog steeds.

De jongeman heeft het toestel ongeveer vijf maanden geleden gekocht, zo is te lezen in de Waalse krant La Meuse. Op 16 augustus implodeerde het toestel vlak voordat hij wilde gaan bellen. "Ik kreeg een elektrische schok", zegt de tiener tegen de krant. "Het scherm van de gsm was zwart. Het leek net alsof het van binnenuit was ontploft."

Na de ontploffing zat Salvatore twee dagen met hoofdpijn maar hij hield er geen verdere verwondingen aan over. Volgens de dokter die hem in het ziekenhuis heeft onderzocht, heeft de jongen wel het geluk gehad dat het toestel niet ontplofte bij zijn oor.

Geen gehoor
De stiefvader van Salvatore heeft contact opgenomen met de winkel waar de iPhone is gekocht, maar kreeg daar weinig gehoor. De verkoper zei dat het toestel gevallen was en dat hij daarom niets kon doen. Maar tegenover La Meuse ontkent Salvatores stiefvader dat de jongen onvoorzichtig met het dure toestel is omgegaan.

Apple heeft uiteindelijk wel contact met hem opgenomen. Het bedrijf beloofde een nieuw toestel wanneer het ontplofte toestel zou worden teruggestuurd. Dat is op 26 augustus gebeurd, maar sindsdien slaagt de stiefvader van Salvatore er niet in om telefonisch contact te krijgen met Apple.

Europa onderzoekt
De iPhone van Salvatore is niet het eerste toestel dat ontploft. Eerder waren er al soortgelijke incidenten in Frankrijk. En in Groot-Brittannië ontplofte deze zomer nog een iPod Touch waarbij Apple de familie vroeg om over de zaak te zwijgen. Sinds kort onderzoekt Europa de zaak, maar Apple beweert dat het om geïsoleerde gevallen gaat.