De gsm-keten The Phone House en de online winkel Hotgsm.be pakken uit met gratis gsm’s voor klanten die er ook een abonnement bij nemen. Ze wachten de aanpassing van de wet op koppelverkoop niet af.

Het Europese Hof van Justitie verklaarde op 23 april dat het Belgische verbod op koppelverkoop strijdig is met de Europese regelgeving. Daarvoor werd de weg geëffend voor winkels om ook in ons land aan koppelverkoop te doen.

De meeste bedrijven spelen op zeker en wachten tot de Belgische wetgeving aangepast is. Maar in de telecomsector is de druk om te scoren blijkbaar net iets groter.

De relatief onbekende webverkoper Hotgsm.be pakt vandaag uit met een persbericht waarin het zich voorstelt als de eerste verdeler die gsm’s gratis weggeeft in combinatie met een (betalend) abonnement.

Ook The Phone House wacht de wetswijziging niet af. De winkelketen biedt een mini-pc aan waarbij de korting afhangt van het aantal extra diensten dat je koopt, zoals een verzekering, internetabonnement of Belgacom TV.

Onlangs werd bekend dat ook de grote gsm-operatoren op het punt staan om met koppelverkoop te gaan experimenteren.

External links

Hotgsm.be

External links

The Phone House